-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8522 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

اگر يك مغازه داري در ماه رمضان در حالي كه روزه است، به مشتري خوداجازه بدهد كه چه علتي و چه غير علتي روزه خواري كند، آيا در روزي مغازه دار تأثيري دارد؟

مغازه دار از باب امر به معروف و نهي از منكر بايد از روزه خواري جلوگيري كند. ابتدا روزه خوار را ارشاد و راهنمايي كند و با زبان خوش و استدلال زيبا او را نصيحت كند. اگر زمينه هدايت در او نبود و به نصايح اعتنا نكرد، با بي توجهي به او عدم رضايت خود را نسبت به روزه خواري ابراز كند. اگر مغازه دار به وظايف امر به معروف و نهي از منكر خود عمل كند، خداوند متعال روزي او را ميرساند و فضل و بركت خويش را شامل حال او ميگرداند. اگر در اين وظيفه مهم كوتاهي كند، لطف و مرحمت الهي را ا خود دور كرده و طبعاً مغازه او كه محّل انجام گناه و حضور گناهكار شده، بي بركت خواهد شد. البته شايد كسي بر او روزه واجب نباشد، مثلاً مسافر باشد. در اين صورت، شخص گناهي نكرده تا مغازه دار در گناه او شريك باشد، اما نبايد روزه خواري علني باشد.

امام عليعليهالسلام فرمود: إذا ظهرت الجنايات ارتفعت البركات؛ هنگامي كه گناه علني شود، بركات الهي{P . ميزان الحكمة، عنوان 353.

برداشته ميشود.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.